Lukazz

De enige echte Rock-coverband komt uit het Limburgse Weert en heet Lukazz! De band is in 2006 opgericht door Frank de Groot (bas), Marc van Mierlo (drums) en Hans de Vries (gitaar). In 2007 werd Robert Eussen (zang en gitaar) aan het arsenaal toegevoegd. In deze samenstelling is Lukazz een band die zijn gelijke niet kent! We zorgen voor een sfeer die alleen maar terug te vinden is op festivals, waarbij de band alles geeft voor de muziek en voor het publiek.

De band is het best te omschrijven in twee woorden: passie en energie! We spelen covers met hart en ziel en zijn te herkennen aan de passie die van het podium spettert. We spelen een te gekke mix van (hard)rock en pop, met hier en daar een uitstapje naar de alternatieve kant. Kings of Leon, Foo Fighters, Pearl Jam, Volbeat en Nickelback zijn klinkende namen die een prominente plaats innemen op onze setlist.

Passie en energie zijn natuurlijk fantastisch, maar een goede coverband onderscheidt zich ook door kwaliteit! In 2009 heeft Lukazz deelgenomen aan Nederland’s grootste coverband-competitie: The Clash Of The Cover Bands. In deze wedstrijd hebben wij het opgenomen tegen de beste coverbands van heel Nederland, waarbij we alle grote podia van Nederland hebben bestormd: De Bosuil (Weert), De Effenaar (Eindhoven), 013 (Tilburg) en Paradiso (Amsterdam).

Lukazz heeft alle ronden gewonnen als vakjury winnaar en heeft in Paradiso Amsterdam laten zien dat er maar één ECHT goede Limburgse rockband is. Marc en Frank werden later verkozen tot beste drummer en beste bassist van Nederland. Robert werd een jaar eerder, in dezelfde wedstrijd, al verkozen tot beste zanger van Nederland.

In 2010 heeft Robert deelgenomen aan de eerste editie van The Voice Of Holland. Zijn auditie was goed genoeg voor de kritische oren van Jeroen van der Boom, Angela Groothuizen en Roel van Velzen. Met het team van Roel van Velzen is Robert naar de volgende ronde vertrokken.

Share: